2008 - Fietsvakantie Utrecht - Venetie

Eind juni 2008 zijn we op de fiets gestapt richting Venetië. Dit was voor ons de laatste van de 'grote' fietstochten van de hand van Paul Benjaminse. Nieuw voor ons deze keer, was dat we niet zoals de vorige keren de tocht met z'n tweeën aflegden, maar dat we deze keer vergezeld werden door een derde reiziger: Pjotr, onze zoon van 15 maanden.

Vanuit Utrecht ging de tocht eerst naar Tilburg, en van daar uit België in, via Diest, Huy en Bastogne. Door liep de route Luxemburg in, via Wiltz en Ettelbrück naar Luxembourg. Daar Frankrijk in, via plaatsen als Rodemack, Metz, Nancy naar de Vogezen waar de Col d'Oderen op het programma stond.

In Zwitserland voerde de route door de Jura naar Biel en vervolgens naar Bern, waar de Alpen in zicht kwamen. Via Kandersteg en Brig benaderden we de Simplon pas, waarna we Italië bereikten. In Italië bezochten we een een aantal meren, Lago Maggiore, Lago di Como, Lago di Lugano, Lago d'Iseo en het Lago di Garde. Daarnaast stond een hele reeks historische steden op het programma, zoals Como, Bergamo, Brescia, Verona, Montagnana, Padova en ten slotte Venezia.

De totale afstand bedroeg ongeveer 1725 kilometer. Hieronder vind je links naar ons reisverslag:

Week 1: Utrecht (Nederland) - Metz (Frankrijk).
Week 2: Metz (Frankrijk) - Frutigen (Zwitserland).
Week 3: Frutigen(Zwitserland) - Clusane (Italië).
Week 4: Clusane (Italië) - Venetië (Italië).