Pas op de Plaats

Op zaterdag 24 september 2005 ging Pas op de Plaats in première, een toneelstuk van Pauline de Mol, uitgevoerd door de jongerengroep van toneelvereniging Naat Piek onder regie van Judith Trimbach. Samen met Bob Blokhuis en Ruben Trimbach verzorg ik bij deze voorstelling de muziek; bovendien hebben we deze (door ons zelf geschreven) muziek op CD gezet. Hieronder kun je een paar melodieën beluisteren.

Pas op de Plaats

"De voorstelling gaat over Maria; niet dé Maria, maar gewoon een Maria. Een jonge vrouw met tien vingers, twee benen en een neus; een jonge vrouw met vragen, idealen en dromen. Maria is op zoek naar een plek, een plek waar ze zich lekker voelt en waar ze zichzelf kan zijn.

Repetitie Pas op de Plaats

Natuurlijk zijn er allerlei mensen die haar daarbij kunnen helpen of misschien juist wel in de weg staan. Want, wat willen de Man en de Heer nou eigenlijk van haar. Blijft het Kind de hele tijd zo zeuren en wie is die Oude Vrouw in de kruiwagen? Bestaan er echt Vrouwen zonder Buik en kunnen Katers praten? De Vrouw zonder Medelijden haalt het bloed onder haar nagels vandaan en de Bediende komt eigenlijk helemaal niet voor haar. Gelukkig vrolijkt de Pias haar weer een beetje op, maar pas nadat de Jongen met het Wapen haar heeft neergeschoten en het Koor haar heeft uitgelachen.

Vreemd stuk? Best wel. Maar wel leuk. Vol humor en fantasie. Een voorstelling die je zintuigen prikkelt en vragen oproept door een overvloed aan kleurrijke kostuums, een bijzonder decor en live muziek, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd.

Bovendien zorgen twaalf enthousiaste jonge acteurs ervoor dat je je even in een andere wereld waant."

Poster van Pas op de Plaats