Projecten

Naast mijn vaste muzikale bezigheden ben ik ook onderdeel geweest van een heel aantal tijdelijke projecten. Hieronder vind je een chronologisch overzicht.

Mandalic Symphony (1999 - 2001)

Tegen het einde van de opnames van Early Mourning ben ik samen met Nicky begonnen aan de opnames van een aantal nummers die Nicky had geschreven. Deze nummers zijn meer singer/songwriter nummers dan mijn eigen nummers, het was daarom een mooie uitdaging deze te voorzien van passende begeleiding.

Nicky heeft de piano en natuurlijk de zang voor haar rekening genomen, terwijl ondergetekende het overgrote deel van de bas, gitaar en drumpartijen op zich nam. Tegen de tijd dat de eerste set nummers was opgenomen, waren er nog een aantal meer geschreven, en aangevuld met 2 nummers van mijn hand vormde dit een mooi album:

Mystic Moment - Mandalic Symphony Mystic Moment - Mandalic Symphony
album, mei 2001
 1. Days of Sun
 2. Living in this World
 3. Misty Fog
 4. Divinity
 5. Silent Calls
 6. Ode to my View
 7. Walking & Talking
 8. At the Top
 9. Playing the Game
 10. Have you seen him standing?
 11. The Afterparty
 12. The Child
Written by Nicky Heins, except #1 (music by Fouke Boss), #3 (music by Sven Schlijper & Nicky Heins), #7 (music by Remco Vranken & Nicky Heins, words based on a poem by Harm Bierings), #10 (music by Fouke Boss, words by Fouke Boss & Nicky Heins).
Produced by Fouke Boss & Nicky Heins. All songs arranged & mixed by Fouke Boss.
 • Nicky Heins: Vocals, piano, keyboard and glockenspiel.
 • Fouke Boss: Vocals, bass, guitars, drums and percussion, piano on #3.
 • Jorne Boss: Drums on #2, 6 and 8, african drum on #10.
 • Tina Heins: Violin on #2, 5 and 12, vocal on #8.
 • Marije Lafleur: Cello on #2, 5 and 12.
 • Denise Heins: Vocal on #6.
 • Remco Vranken: Acoustic guitar on #7.

Uit dit project kwamen ook nog twee optredens voort, de cd presentatie in mei 2001 en een optrden in de Shelter in Utrecht op 14 juli 2001.

Room You Need Here (2000)

In het weekend van koninginnedag 2000 hebben Sander en ondergetekende een viertal nummers opgenomen van Sander's hand. Het was een bijzonder, creatief weekend:

Room You Need Here Room You Need Here
unreleased, april 2000
 1. Room
 2. You
 3. Need
 4. HereWritten by Sander de Putter. Produced by Fouke Boss & Sander de Putter.
 • Sander de Putter: Vocals, guitars, piano.
 • Fouke Boss: Vocals, bass, drums and percussion.

Working Class HeroWorking Class Hero (2001)

Geïnspireerd door de uitvoering van dhr. Lennon heb ook ik mij gewaagd aan dit mooie nummer. Interessant om te melden is, dat hoewel ik meerdere arrangementen heb geprobeerd, dit nummer toch het best werkt met alleen zang en akoestische gitaar. En natuurlijk een stoere cover uit London ;-)
Pas op de Plaats (2005)

In 2005 heb ik meegedaan met de theaterproductie van Pas op de Plaats, een stuk van Pauline de Mol, uitgevoerd door de jeugdgroep van toneelgezelschap Naat Piek onder regie van Judith Trimbach.

Samen met Bob Blokhuis en Ruben Trimbach heb ik bij deze voorstelling de muziek verzorgd; bovendien hebben we met deze (door ons zelf geschreven) muziek en flarden tekst uit de voorstelling een album samengesteld. Lees hier voor meer informatie over de voorstelling.

Pas op de Plaats Pas op de Plaats
album, september 2005
 1. De Parade
 2. Maria
 3. Het Kind
 4. De Tango
 5. De Plek
 6. Mama
 7. De Vrouw zonder Buik
 8. Zusje
 9. De Man & De Zoon
 10. De Pias
 11. De Heer
 12. Naakt
 13. Maria
#1 en 4 door Ruben Trimbach en Fouke Boss. #2, 3, 5, 7, 9, 12 en 13 door Fouke Boss. #6, 8, 10 en 11 door Ruben Trimbach. Opgenomen en gemixed door Fouke Boss.
 • Bob Blokhuis: Bas.
 • Fouke Boss: Gitaar, harmonium en percussie.
 • Ruben Trimbach: Gitaar, klarinet en melodica.

Lady Madonna (2008)

In oktober 2008 kwam ik een instructiefilmpje van de pianopartij van Lady Madonna van The Beatles tegen op YouTube, en als studie naar de opnametechnieken van the Beatles heb ik een noot-voor-noot gelijke kopie van Lady Madonna opgenomen. Lees hier voor een uitgebreid verslag van mijn bevindingen.