Verhuizing Week 6

Ons nieuwe huisEindelijk is het zover: we gaan verhuizen! 8 juli 2005 kregen we de sleutel van onze crib en kon het pimpen beginnen. Woensdag 6 juli zijn we begonnen met ons verhuisdagboek. Hier kun je de komende weken onze vorderingen op de voet volgen.

Zondag 30 Oktober
Is het huis klaar? Nee, natuurlijk niet! Maar een aantal nevenactiviteiten (trouwen, Pas op de Plaats) weerhielden ons de afgelopen maand van klussen. Maar niet langer! De gehele afgelopen week hebben we druk geklusd, met een aantal noemenswaardige resultaten: de kleine kamer en de studeerkamer op de 1e verdieping zijn gereed voor het leggen van vloerbedekking (wordt morgen gelegd), de benodigde harware voor internet door het hele huis kan worden aangelegd, de garage is opgeruimd(er), en: we hebben een piano!


Vloertje voorbewerken, ...


... vloertje volprutsen, ...


... gaatje boren, ...


en schilderen (alle rood is nu weg!).


De kleine kamer heeft alleen nog vloerbedekking nodig, ...


als ook de studeerkamer!


Wat is er vreemd....


... aan deze 2 foto's?


Ja, da's al veel beter! (dank je wel, FH en Nelleke!)

Maandag 12 september
We hebben de banken! Het was even zoeken, maar het lijkt erop dat we de goede plekken hebben gevonden (iets meer naar links, nog 3 centimeter naar achteren...). Een echte, moderne jaren 70 woonkamer!


Zoals altijd bij IKEA een bouwpakket.


De flits van de camera doet onze met zorg uitgekozen verlichting te niet....


...maar het is echt heel gezellig zo.


En we kunnen nog bij de cd's.

Dinsdag 6 september
Het is op klusgebied 2 weken stil geweest, we zijn allebei weer aan het werk en hebben nog zoveel andere dingen te doen gehad. Maar vanavond hadden we eindelijk weer wat tijd, en hebben we onze kleerkast opgebouwd, versterkt en neergezet. Kunnen we eindelijk onze kleren opruimen!


Carolien had vorige week al de kast gedeeltelijk geschilderd.

Woensdag 31 augustus
We hebben weer een konijn! Ze is een hangoorkonijn en ze heet Josefien!


Welkom in je nieuwe huis.


Helemaal niet bang!

Donderdag 24 augustus
We hebben eindelijk de woonkamer opgeruimd!


Het bed is van zolder naar de slaapkamer; dus konden alle dozen naar zolder.

Dinsdag 23 augustus
We hebben vloerbedekking in de slaapkamer! Het leggen, inclusief koffie drinken, duurde 10 minuten. 's Avonds hebben we ons bed naar de juiste kamer (de slaapkamer) verplaatst, en hebben we ons bezig gehouden met het onzichtbaar onder de plintjes stoppen van de luidspreker kabels, een lastig klusje aangezien van alle plintjes een randje moet worden weggesneden; deze klus is nog niet af, dus later meer hierover. Verder heeft Carolien nog enkele schilderklusjes voor haar rekening genomen.


De vloerbedekking, vers van de pers.


Het zijn de laatste weken lange dagen geweest, we zijn moe!

Maandag 22 augustus
Carolien heeft vandaag de verf van de ramen gehaald in de slaapkamer, wat laatste blauw bijgewerkt, de radiator in de slaapkamer en de keuken geschilderd; 's avonds heeft Carolien allerlei bijschilder-klusjes gedaan, terwijl Fouke toe was aan een Grote Uitdaging: de schuifpui leek in eerste instantie een beetje groezelig, maar was bij nader inzien gewoon erg, erg vies, en erg erg vettig.


Het muurtje tussen de keuken en de woonkamer was vanwege de felle kleuren reeds 7 (!) maal geschilderd; nu is het meeste er weer af gehaald om het in 1 keer goed te doen.


Het vet droop naar beneden...


...maar dit is het schitterende eindresultaat.

Zondag 21 augustus
Fouke legde de laatste hand aan de slaapkamer: de radiator werd geschilderd, en ook de laatste stukjes blauw, en de lamp werd vast opgehangen. 's Avonds was er nog tijd om het cd-rek op te zetten: we hebben weer muziek!


Tijd voor muziek!

Zaterdag 20 augustus
De plinten in de slaapkamer zijn (zo goed als) helemaal af! Laat de vloerbedekking maar komen!


Na in totaal 6 uur schilderen....


... is de slaapkamer...


...bijna klaar voor de vloerbedekking!

Vrijdag 19 augustus
De radiatoren in de slaapkamer en de keuken ontvingen vandaag van Carolien hun eerste schilderlaag!


Ook deze radiator is aangepast aan de kleuren van de keuken.

Donderdag 18 augustus
Komende dinsdag komt de vloerbedekking van de slaapkamer, dus haast is intussen wel geboden. Dan ook fijn, dat Carolien en Chantal vandaag de slaapkamer verder hebben geschilderd: het plafond ontving een 2e laag, en de muren zijn nu gebroken wit in plaats van hard wit.


Chantal (weer!) druk in de weer met schilderwerk, ditmaal op de slaapkamer.

Woensdag 17 augustus
Een werkdag, geen klusdag.

Dinsdag 16 augustus
Vandaag was een dag met veel hulp; terwijl Fouke aan het werk was, hielp Nicole bij het schilderen van de laatste (!) plinten in de woonkamer. Ook waren zij en Carolien zo dapper om, na een aantal reparaties te hebben uitgevoerd, een smurf-blauw, levensgevaarlijk chemisch voorstrijkmiddel op het plafond in de slaapkamer te smeren. 's Avonds hebben Christiaan en Fouke zich uitgeleefd op de 1e (3e, ligt aan de manier van tellen) laag witte verf op het plafond. Tot nu toe blijft deze laag wel zitten.


Nicole waagt haar leven voor ons plafond (waarvoor dank!).


Een nieuwe poging om het plafond wit te krijgen.

Maandag 15 augustus
Overdag heeft Carolien de gestucte muur van de slaapkamer behandeld met voorstrijkmiddel voor zuigende ondergronden (!); 's avonds begon Fouke vol goede moed aan de 2e laag wit op het voormalig blauw/zwarte plafond, totdat... een stukje van deze blauw/zwarte laag losliet, en uiteindelijk deze hele laag ervan af kwam.


Als verrassing kwam er geel onder het donkerblauw vandaan.


Toch wel een hele emmer verf, die hier op de grond ligt.

Zondag 14 augustus
Carolien heeft, op deze laatste dag van Fouke's vakantie (Fouke heeft de hele dag zitten lezen) het kozijn van de keuken verfraaid met een randje zwart.


Het kozijn van de keuken.


Aan onze garage en sfeervolle zijtuin doen we voorlopig even niets.

Zaterdag 13 augustus
Chantal belde 's ochtens op en bood aan om, samen met Martijn, te komen helpen; Graag! Dankzij hun hulp hebben we op de slaapkamer eindelijk kunnen schuren (meeste was al gedaan), de gaten gevuld, de radiator verwijderd (en gelijk ook die in de keuken) en schoongemaakt, de muren en het plafond kunnen st. Marken en schilderen!


Op de slaapkamer hebben we de radiator tijdelijk weggehaald om erachter te kunnen schilderen...


...en de radiator goed te kunnen schoonmaken.


Met de radiator in de keuken ook in revisie, kon eindelijk het tegelwerk uit 1995 (?!) worden afgemaakt.


Het blauwe plafond wordt toch maar wit.


De slaapkamer na de eerste verflaag.

Week 1 2 3 4 5 6