2006 - Fietsvakantie Utrecht - Lémestroff - Utrecht

Na onze tocht naar Venetië van vorig jaar, wisten we wel dat we ook dit jaar op fietsvakantie wilden, maar wisten we niet zo goed waar naar toe, aangezien we alle lange routes van Paul Benjaminse reeds hadden 'gedaan'. Tot we in april zijn nieuwe route door Ierland ontdekten. Deze stond dan ook op de agenda, totdat we in juni ontdekten dat Carolien zwanger was en we het ons misschien iets minder moeilijk moesten maken!

En zo ontstond ons plan voor een rondje Benelux, en vertrokken we eind juli 2009 vanuit Utrecht en fietsten we via de Rome route uit 2004 naar het zuiden: via de Loonse en Drunense Duinen en de Achelse Kluis door een stukje België, naar Maastricht, en van daaruit weer België in: via Raeren ging het over de Hoge Venen en via een randje Duitsland bereikten we Luxemburg bij Dasbourg-Pont. Via Vianden en Echternach zijn we naar de Moezel gereden, met een mooie uitstap naar Trier. Daarna ging het nog een klein stukje Frankrijk in, tot in Lémestroff.

Daar verruilden we de Rome route voor de Venetië route van vorig jaar, maar dan in omgekeerde richting en met een aantal variaties. Via Metrich en Rodemack ging het naar Luxemburg-Stad, via een landelijke boog door naar Ettelbrück en van daaruit via Bastogne, La Roche-en-Ardenne en Huy terug richting Nederland. Via Diest, Turnhout en tenslotte een indrukwekkende eindsprint kwamen we via Tilburg, Heusden en Gorinchem weer terug in Utrecht, na ongeveer 1100 kilometer in 16 fietsdagen. Best netjes voor een zwangere moeder en een vader met 15 kg peuter in een fietskar!

Hieronder vind je links naar ons reisverslag:
Deel 1: Utrecht (Nederland) - Kaunenhaff (Luxemburg).
Deel 2: Kaunenhaff (Luxemburg) - La Roche-en-Ardenne (België).
Deel 3: La Roche-en-Ardenne (België) - Utrecht (Nederland).