Verhuizing Week 2

Vrijdag 22 juli
Wat een dag! 's Ochtend heeft Carolien de badkamer een 2e maal geschilderd, terwijl de aannemer voor het eerst langskwam om de restanten van de muurkasten op de werken tot een nette muur. 's Middags het nieuwe huis onder handen genomen, opgeruimd, gestofzuigd en gedweild. 's Avonds (tot 2 uur 's nachts) het laatste deel van de dozen ingepakt, dit bleek nog veel meer werk dan we dachten.


Het kozijn van de muurkastdeur is verwijderd en dichtgemetseld.


De woonkamer zonder zeil, en helemaal schoon.


De zolderkamer idem.


Al onze spulletjes op één grote hoop.


Onze oude slaapkamer.

Donderdag 21 juli
Een inpak een schoonmaakdag. Overdag de gehele dag bezig geweest om alle spullen in dozen te stoppen, kasten uit elkaar te halen en zooi op te ruimen. 's Avonds kwam Bram helpen om de keuken in het nieuwe huis aan te pakken, en om de kleerkast in het oude huis te demonteren.


Monnikenwerk: Carolien pakt één voor één de glazen en bekers in.


Wie volhoudt...


En weg is ie!


Ons computermeubel in stukken.


Bram die de keuken ontdoet van stof en vet.

Woensdag 20 juli
Enkele monteurs hebben vanochtend onze nieuwe ketel geïnstalleerd; Carolien schilderde de badkamer; Fouke demonteerde de keuken, en ontdekte dat deze vies is.


De oude CV ketel.


De badkamer nadat deze onder handen was genomen door Carolien.


Demontage van de keukenkastjes.


Puinhoop na demontage.


Vies? Ja, vies!

Dinsdag 19 juli
Een dag waarop veel verschillende klusjes werden verricht. Carolien heeft de badkamer schoongemaakt en gewit; Fouke is vrijwel de hele dag op zoek geweest naar de goede rubbertjes voor ons prehistorische radiatorsysteem (eigenlijk: convector systeem). Lesley en Chantal waren zo super om ons nog een dag te komen helpen, zij schilderden de kozijenen in de woonkamer, Lesley hielp bij het ophangen van de radiatoren in de woonkamer en de kleine kamer en Chantal hielp bij de badkamer. 's Avonds nog de radiatoren in de woonkamer geschilderd.


In de badkamer kwam natuurlijk de verf van de muren gebladderd...


...maar Carolien weet daar wel raad mee!


Dankzij Chantal en Lesley zijn we al een eind op weg met de kozijnen.

Maandag 18 juli
Overdag kreeg Carolien hulp van Chantal, Fouke was op z'n werk. Samen schilderden zij de muren van het kleine kamertje, de zolder (deels) en de schoorsteenmantel in de woonkamer. 's Avonds werden samen met Fouke de achterkanten van de radiatoren geschilderd.


Chantal aan de slag met de muren boven.


De muren van de zolder zijn lekker fris wit.


Zelfs de achterkant van de radiatoren zijn mooi bij ons.


Uitzicht vanaf zolder.

Zondag 17 juli
Wij houden ons niet aan zondagsrust. Vandaag hebben we harde resultaten geboekt: met hulp van Judith, Waiman en Irene hebben we de woonkamer in de definitieve kleur geschilderd, is het plafond van het kleine kamertje echt wit, is de zolderkamer helemaal geschilderd en zijn de radiatoren van de woonkamer en de kleine kamer schoongemaakt en geschuurd.


Judith schildert het moeilijkste plekje van het huis.


Waiman: "Heb ik nog een plekje gemist?".


Vol goede moed worden de laatste stukjes van de woonkamer geschilderd door Irene.


Vrolijkheid op een zonnige dag!

Zaterdag 16 juli
Schilderen! Hulp van: Igmar, Mirjam en Sander. Op bezoek: Jorne en Samantha. Bereikt: woonkamer plafond is zo wit als we het waarschijnlijk krijgen, het kleine kamertje is hagelwit, en de rode wand op de zolderkamer is onherkenbaar... wit!


Zonder goede lunch kan niemand klussen, dus ook Igmar niet.


Mirjam attacking the rode muur.


Sander schildert voor de 2e maal het plafond.

De eerste week klussen (we liggen voor op schema) werd vandaag op feestelijke wijze afgesloten met onze eerste barbecue; er zullen nog vele volgen!


Jammie!


Zomer in Zuilen.

Week 1 2 3 4 5 6